lørdag den 30. marts 2013

Opskrift På Brownies

I går drog min familie og jeg til Nordsjælland, hvor vi har lejet et sommerhus. Sommerhuset er virkelig hyggeligt, og det ligger i afslappende omgivelser. I dag kom min onkel og tante på besøg, og derfor valgte jeg at bage brownies. Jeg har faktisk aldrig prøvet det før, men opskriften var rigtig nem, så det hele gik som det skulle. Dog er det jo altid en udfordring at befærde sig i et fremmed køkken... Jeg kunne værken finde det ene eller det andet, men som bageblogger må man jo tilpasse sig omgivelserne;)

Jeg vil gerne lige undskylde for det ekstremt dårlige lys på billederne, men der var desværre ikke meget, jeg kunne gøre. Her har I dog alligevel den lækre opskrift!
Til ca. 8 personer

Det skal du bruge:
250 g. flydende margarine
150 g. mørk kogechokolade
4 æg
250 g. sukker
150 g. hvedemel
3 spsk. kakao

Sådan gør du:
1. Smelt flydende margarine og kogechokolade sammen i en gryde, og lad det køle af.
2. Pisk æg og sukker til en luftig masse.
3. Bland mel og kakao sammen i en skål.
4. Vend melblandingen i æggemassen.
5. Tilsæt den afkølede chokolade.
6. Held dejen i en firkantet form (ca. 20x30 cm.).
7. Bag kagen i en 175 grader varm ovn i ca. 40 min.
Inspiration fra Arla


Følg Viva La Vanilla på Bloglovin'│Følg Viva La Vanilla på Facebook

onsdag den 27. marts 2013

Opskrift På Burgerboller

Sikke et skønt vejr det er i dag! Solen skinner så smukt udenfor, og sneen er næsten helt væk. Jeg har brugt formiddagen på at bage disse burgerboller. Opskriften fik jeg af Matilde, da jeg var hjemme ved hende igår. Det er en virkelig nem opskrift med helt enkle ingredienser. Jeg smagte en af bollerne til frokost, og jeg må sige, at resultatet er super godt, og bollerne er dejligt svampede;)

Her har I opskriften - God fornøjelse!
 16 stk.

Det skal du bruge:
3 dl. lunkent vand
50 g. gær
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
½ dl. olie
1 æg
100 g. fuldkornshvedemel
600 g. hvedemel

Sådan gør du:
1. Rør gæren ud i det lunkne vand.
2. Tilsæt salt, sukker, olie, æg og fuldkornshvedemel.
3. Tilsæt hvedemelen lidt af gangen, og ælt dejen godt sammen.
4. Lad dejen hæve i 1 time.
5. Form dejen til 16 boller, og lad dem efterhæve i 30 min.
6. Pensl bollerne med æg og drys med sesamfrø.
7. Bag bollerne i en 225 grader varm ovn (varmluft 200) i 10-15 min.
 
Følg Viva La Vanilla på Bloglovin'│Følg Viva La Vanilla på Facebook

mandag den 25. marts 2013

Påskeferie

Så blev det påskeferie! Jeg har virkelig savnet, at kunne sove længe om morgenen, gå i nattøj hele dagen lang og bare slappe max af. Derudover, har jeg nu en masse tid til at bage, så I kan godt glæde jer til nye, spændende, opskrifter her på bloggen. 

I kan selvfølgelig stadig bruge de nuværende opskrifter herinde, og derfor har jeg lavet en liste over nogle realvante opskrifter, nu hvor det er påskeferie:)



Gulerodsbrud er perfekte til de sene morgenstunder!




Man kan altid bruge et lækkert stykke drømmekage om eftermiddagen!




Alle kan lide kanelsnegle, og specielt når det er ferie!




Ingen rigtig ferie uden cookies!




Herhjemme er det ikke bare mig der slapper af - Min elskede gravhund, Frida, nyder også ferien i fulde drag;)


Jeg håber også, at I har en fantastisk ferie, og at I kunne bruge mine idéer!

//Frederikke

Følg Viva La Vanilla på Bloglovin'│Følg Viva La Vanilla på Facebook

onsdag den 20. marts 2013

Opskrift På Italienske Morgenboller

Som jeg lovede i det forrige indlæg, kommer her opskriften de lækreste, koldhævede, morgenboller. Denne opskrift, er nok den nemmeste opskrift på boller, jeg nogensinde har prøvet. Opskriften indeholder kun 5 ingredienser, og det tager virkelig ingen tid at lave dejen. Det kræver dog, at man er lidt morgenfrisk, da bollerne skal hæve natten over i køleskab. Jeg vil så sige, at det er det værd;)

Her har I opskriften - God fornøjelse!
 Ca. 12 stk.

Det skal du bruge:
5 dl. lunkent vand
½ tsk. gær
2 tsk. salt
200 g. durummel
400 g. hvedemel

Sådan gør du:
1. Rør gæren ud i det lunkne vand.
2. Tilsæt salt og durummel.
3. Tilsæt hvedemelen lidt af gangen (dejen skal være meget klistret)
4. Sæt dejen i køleskabet natten over eller mindst 8 timer.
5. Sæt dejen på bageplader med to spiseskeer.
6. Bag bollerne i en 200 grader varm ovn (varmluft 180) i 20-25 min.
Inspiration fra Haps!

Følg Viva La Vanilla på Bloglovin'│Følg Viva La Vanilla på Facebook

søndag den 17. marts 2013

Brunch

Jeg har haft to super hyggelige dage med Sille, her fra lørdag til søndag. Mine forældre og lillebror tog i sommerhus i fredags og er først lige kommet hjem, så Sille og jeg har haft totalt tøsehygge med burgere og stor brunch her til morgen. Vores brunch bestod af en kæmpe potion amerikanske pandekager (opskrift findes her), scrambled eggs, cocktailpølser, bacon og selvfølgelig nybagte boller. Opskriften på bollerne udkommer her i løbet af et par dage, så det kan I godt begynde at glæde jer til;)


//Frederikke

Følg Viva La Vanilla på Bloglovin'│Følg Viva La Vanilla på Facebook

fredag den 8. marts 2013

Opskrift På Kanelsnegle

Så blev det weekend igen, igen. Jeg synes simpelt hen det går så stærkt lige for tiden! Det er jo allerede snart påske! I dag tager jeg ind til byen med Matilde, fra Blank Maps, for at shoppe. Efter shopping skal vi ind op spise ''Running Sushi'', hvilket jeg glæder mig vildt til! Jeg elsker nemlig sushi, som så mange andre;)

Her har I en super nem opskrift på de lækreste kanelsnegle. Der findes da ikke noget bedre, sådan en lørdag eftermiddag, vel?
 Ca. 28 stk.

Det skal du bruge:

Til dejen:
50 g. gær
2 dl. mælk
50 g. sukker
1 æg
100 g. smeltet margarine
550 g. hvedemel 

Til fyld:
100 g. margarine
100 g. brun farin
2 tsk. kanel

Sådan gør du:
1. Lun mælken, og rør gæren ud heri.
2. Tilsæt sukker, æg og smeltet smør, og rør godt sammen.
3. Tilsæt hvedemelen lidt af gange, og ælt dejen godt.
4. Del dejen i to kugler, og lad dem hæve i 20 min.
5. Rul kuglerne ud i to firkanter (ca. 30x40 cm.)
6. Smelt smør og brun farin sammen i en gryde, og tilsæt kanel.
7. Smør fyldet ud på de to firkanter, og rul dem sammen.
8. Skær skiver  af rullerne (ca. 2 cm.)
9. Kom sneglene på en bageplade, og lad dem efterhæve i 20 min.
10. Bag sneglene i en 250 grader varm ovn (varmluft 200) i 10-12 min.
Inspiration fra Amo

Følg Viva La Vanilla på Bloglovin'│Følg Viva La Vanilla på Facebook

søndag den 3. marts 2013

Opskrift På Rugkerneboller

Endnu en dag med skønt vejr. Hvor er det bare fantastisk! Her den anden dag kom min mor hjem med en pose rugkerner og en pose durumkerner. Jeg fik straks lyst til at eksperimentere med kernerne, så i dag bagte jeg disse rugkerneboller. Opskriften tager udgangspunkt i opskriften på grovboller, som jeg bagte helt i starten af bloggens levetid. Dog har jeg lavet et par små ændringer. Resultatet er super godt, og rugkernerne gør bollerne så lækre;)

Jeg kan helt klart anbefale denne opskrift!
 Ca. 12 stk.

Det skal du bruge:
50 g. gær
3 dl. mælk
2 spsk. olie
1 æg
1 tsk. salt
1 spsk. honning
2 dl. rugkerner
100 g. havregryn
400 g. hvedemel

Sådan gør du:
1. Lun mælken, og rør gæren ud heri.
2. Tilsæt olie, æg, salt, honning, rugkerner og havregryn.
3. Tilsæt hvedemelen lidt af gangen, og ælt dejen godt sammen.
4. Lad dejen hæve i 1 time.
5. Form dejen til boller, og lad dem efterhæve i 30 min.
6. Pensl bollerne med mælk.
7. Bag bollerne i en 220 grader varm ovn (varmluft 200) i 15 - 18 min.
  
Følg Viva La Vanilla på Bloglovin'│Følg Viva La Vanilla på Facebook

fredag den 1. marts 2013

Opskrift På Durumboller

Så er foråret her endelig! Kan I mærke det? Solen skinner, fuglene synger og alle er bare i en dejlig stemning! Gud hvor har jeg dog savnet det. Nu hvor det er slut med kolde, mørke, dage, skal der bages en masse. Jeg er fuldt i gang, og lægger ud med denne opskrift på durumboller. Super enkel opskrift, som alle kan finde ud af;)

Jeg vil gerne lige sige tak for alle stemmerne i afstemningen, som har kørt her den sidste måned. Jeg lytter til jer, og vil prøve, så godt som muligt, at opfylde jeres ønsker:)

Første opskrift i foråret kommer her!
 Ca. 12 stk.

Det skal du bruge:
3 dl. mælk
25 g. gær
2 spsk olie
1 æg
1 tsk. salt
1 spsk. honning
200 g. durummel
400 g. hvedemel

Sådan gør du:
1. Lun mælken, og opløs gæren heri.
2. Tilsæt olie, æg, salt, honning og durummel.
3. Tilsæt hvedemelen lidt af gangen, og ælt godt sammen.
4. Lad dejen hæve i 45 min.
5. Form dejen til boller, og lad dem efterhæve i 30 min.
6. Pensl bollerne med mælk.
7. Bag bollerne i en 220 grader varm ovn (varmluft 200) i 15 - 18 min.